Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ

ΣΟΥ

125 γρ γαλα
125 γρ νερο
110 γρ βουτυρο
1 πρεζα αλατι
140 γρ αλευρι


ΚΡΕΜΑ

350γρ γαλα
150 γρ κρεμα γαλακτος
80 γρ ζαχαρη
1 αυγο
40 γρ κορν φλαουερ
1 κλωναρακι βανιλιας

ΚΑΡΑΜΕΛΑ

500 γρ ζαχαρη
200 γρ νερο
200 γρ γλυκοζη

ΣΩΣ ΣΚΟΛΑΤΑΣ

200 γρ κουβερτουρα
200 γρ κρεμα γαλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΟΥ

Σε μια κατσαρολα ζεστενουμε το γαλα ,νερο βουτυρο το αλατι και τη ζαχαρη.
Μολις παρουν βρασει ριχνουμε το αλευρι και ανακατεβουμε δυνατα μεχρι να ξεκολισει η ζυμη απο τα τοιχωματα της κατσαρολας.
Ριχνουμε τη ζυμη σε ενα μπολ σκεπαζουμε με μεμβρανη .
Αφου κρυωσει χτυπαμε με το μιξερ προσθετοντας ενα ενα τα αυγα.
Σε λαδοκολαμε κορνε φτιαχνουμε μικρα σου.
Σε προθερμασμενο φουρνο ψηνουμε στους 200* για 15-20 λεπτα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΕΜΑ

Σε κατσαρολα βαζουμε την κρεμα γαλακτος το κλωναρι της βανιλιας να ζεσταθουν.
Ανακατεβουμε τη ζαχαρη με το κορν φλαουερ το αυγο ,ριχνουμε 1/3 απο ζεστο γαλα και τα προσθετουμε στο υπολιπο γαλα μεχρι να παρει βραζει.(πατα ανακατεβοντας)

κατεβαζουμε απο τη φωτια και σκεπαζουμε με μεμβρανη μεχρι να κρυωσει Οταν κρυωσει χτ υπαμε με το μιξερ να αφρατεψει(δεν ξεχναμε να αφερεσουμε το κλωναρι βανιλιας.)
.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

Βαζουμε σε ενα τηγανι την ζαχαρη τη γλυκοζη και το νερο μεχρι να παρει ενα χρυσαι χρωμα.
Με δυο πιρουνια τραβαμε κλωστες,σε λαδοκολα.

ΣΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Ζεστενουμε την κρεμα γαλακτος και την ριχνουμε πανω απο την τεμαχισμενη κουβερτουρα και ανακατεβουμε.


Γεμιζομε τα σου με κρεμα .Σε ενα πιατο ριχνουμε σος σοκολατας βαζουμε απανω τρια σου και
στολιζουμε με καραμελα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου