Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ


ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ


6 αυγα
250 γρ ζαχαρη
6 κουταλιες νερο
ξυσμα μισο λεμονιου
200 γρ καρυδια ψιλοκομενα
200 γρ αλευρι
1 1/2 κουταλακι μπεκιν


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

1 1/2 φακελακι alsa top(ζαντυγη)
2 κουαλιες ζαχαρη
ενα φλυτσανη φρεσκο δυνατο εσπρεσο (η λιγο νες καφε)
250 γρ βουτυρο
1 ποτιρακι κονιακ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπαμε τα ασπραδια μαρεγγα και τα βαζουμεστην ακρη.
Χτυπαμε τα κροκαδια με τη ζαχαρη το νερο και το ξυσμα να γινουν κρεμα.
Ανασικονουμε εναλαξ στα κροκαδια τη μαρεγγα και το αλευρι που εχουμε ανακατεψει με το μπεικιν και τα τριμενα καρυδια.
Σε στρογγιλη φορμα τουρτας ντιμενη με λαδοκολα ψηνουμε στους 180* βαθμους για 50-60 λεπτα περιπου.

Οταν κρυωσει κοβουμε το πατεσπανι μας οριζοντια στη μεση.

Τα υλικα της κρεμας τα χτυπαμε σε δυνατη ταχυτητα με το μιξερ .
Με τη μιση ποσοτιτα γεμιζουμε και κολαμε τα δυο κοματια και με την υπολιπη καλυπτουμε την τουρτα και γαρνιρουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου