Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ



ΖΥΜΗ

11/2 φλιτσανι ελαιολαδο
11/2 φλιτσανι ζαχαρη
1/2 φλιτσανι κονιακ
1/2 φλιτσανι χυμο πορτοκαλι
2 κουτακακια κανελα
ξυσμα απο ενα πορτοκαλι και απο
ενα λεμονι
1 1/2 κουταλακι σοδα
1 κουταλακι μπεκιν
6 φλιτσανια αλευρι
1 ποτιρι καρυδια


ΣΥΡΟΠΙ

500 γρ ζαχαρη
500 γρ νερο
500 γρ μελι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπαμε το λαδι τη ζαχαρη το κονιακ το χυμο το ξυσμα και τη κανελα να ομιοποιηθουν
ριχνουμε και τα στερεα υλικα.
Πλαθουμε τα μελομακαρονα και μεσα στο καθενα βαζουμε απο ενα τεταρτο καρυδακι.
Ψηνουμε στους 180* για 15 -20 λεπτα .(Να ροδισουν )

Ταυτοχρονα βαζουμε το σιροπι να βραζει με μια φετα πορτοκαλι και ενα ξυλακι κανελα.
Σιποπιαζουμε τα καφτα μελομακαρονα με καφτο σιροπικαι πασπαλιζουμε με χοντροκομενα
καρυδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου