Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010

ΜΑΥΡΟ ΔΑΣΟΣ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ



ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΤΕΣΠΑΝΙ

4 αυγα
4 κουταλιες ζαχαρη
3 κουταλιες αλευρι
1 κουταλια κακαο
1/2 κουταλακι μπεκιν
3 κουτακιες νερο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΚΕΡΑΣΙ

1 κουτακι κομποστα βυσσινο
1 φακελακι κρεμα βανιλια γιωτης
2 κουταλιες ζαχαρη
σναπς κερασι (ποτο)
300 γρ ζαντηγη

Χτυπαμε τα ασπραδια να γινουν μαρεγγα και τα αφινουμε στην ακρη.
Χτυπαμε τα κροκαδια με τη ζαχαρη και το νερο να γινουν κρεμα.
Εναλαξ ανασικωνουμε στα κροκαδια την μαρεγγα και το κοσκινισμενο αλευρι(+το κακαο και το μπεκιν.)
Σε μια φορμα που ντισαμε με λαδοκολα ψηνουμε για 35-40 λεπτα στους 180*

(Οταν κρυωση το κανουμε τριματα...)

Οσο ψηνεται το πατεσπανι ετιμαζουμε το κερασι...
Σε ενα κατσαρολακι ριχνουμε το χυμο απο τα βυσσινα προσθετουμε λιγο σναπς ,σε ενα ποτηρι βαζουμε την κρεμμα την ζαχαρη και διαλιουμε τα υλικα με λιγο χυμο.
Προσθετουμε την κρεμα στο χυμο και τα βυσσινα και τα αφινουμε να παρουν βραζει.
Ανακατεβοντας τα αφινουμε να κρυωσουν.
Οταν ολα τα υλικα μας εχουν κρυωση χτυπαμε την ζαντυγη.
το καθε ποτιρι ριχνουμε τριματα πατεσπανι ραντιζουμε με λιγο σναπς ριχνουμε μια κουταλια
γεμισει κερασι απο πανω μια κουταλια ζαντυγη...και επαναλαμβανουμε για αλλη μια φορα.
Γαρνιρουμε μς κερασακια και τριμενη σοκολατα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου