Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

ΚΡΕΜΑ ΣΤΟ ΠΟΤΙΡΙ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΟΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

8 κροκοι αυγων
125 γρ ζαχαρη
500 γρ γαλακτος
60 γρ λικερ (γραν μαρινε)
1 1/2 φυλλο ζελατινη


ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΟΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

200 γρ φουντουκια
100 γρ ζαχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΚΡΕΜΑΣ

Σε μεταλικο μπολ βαζουμε τους κροκους με τη ζαχαρη και χτυπαμε πανω σε μπεν μαρι
οσπου η κρεμα να φουσκωσει και να ασπρισει.
Βγαζουμε απο την φωτια και με το μιξερ χτυπαμε σε δυνατη ταχυτητα προσθετοντας το λικερ
και την ζελατινη που εχουμε λιωσει σε κρυο νερο.
Τελευτεα πιχνουμε και την κρεμα γαλακτος.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΕΛΟΜΕΝΟ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

Σε ενα τηγανι ζεστενουμε τη ζαχαρη οταν αρχιζει να παρει χρωμα πιχνουμε τα φουντουκια
(τα οποια εχομε ψησει για περιπου 15 λεπτα στο φουρνο).
Οταν καραμελοσουν τα βγαζουμε σε λαδοκολα να κρυωσουν.
Τα μισα φουντουκια τα τριβουμε στο πλεντερ και τα μιραζουμε σε ποτιρια ριχνουμε την κρεμα και γαρνιρουμε με τα μεγαλα κοματια φουνουκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου