Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ΚΟΚΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΩΚ:
140 γρ. ζάχαρη
6 κρόκοι αυγών
6 ασπράδια αυγών
125 γρ. αλεύρι
50 γρ. κορν-φλάουερ


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
350 γρ. φρέσκο γάλα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
3 κρόκοι αυγών
40 γρ. κορν φλάουερ


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι μέλι


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
150 γρ. νερό
150 γρ. ζάχαρη














Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΩΚ:
Χτυπάμε τα ¾ της ζάχαρης με τους κρόκους έως ότου ασπρίσουν. Χτυπάμε το υπόλοιπο της ζάχαρης με τα ασπράδια σε μαρέγκα.Αδειάζουμε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι με το κορν φλάουερ. Στο τέλος, προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα. Με αυτό το μείγμα δημιουργούμε με ένα κορνέ μικρά κωκ επάνω σε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 12-15 λεπτά έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.









ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα και τη κρέμα και τα βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουερ και τα αυγά. Πριν βράσει το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό σκεύος και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Όταν η κρέμα κρυώσει τη μαλακώνουμε μ’ ένα σύρμα. Τοποθετούμε λίγη από την κρέμα ανάμεσα σε κάθε δύο μπισκότα του κωκ.










ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σ’ αυτό βουτάμε τη μία πλευρά των ήδη γεμισμένων κωκ.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια και ρίχνουμε πάνω σε αυτήν την κρέμα την οποία έχουμε βράσει. Προσθέτουμε το μέλι. Αφήνουμε για 2 λεπτά και μετά ανακατεύουμε. Σ’ αυτήν την κρέμα βουτάμε τα κωκ από την πλευρά που πριν βουτήξαμε στο σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου