Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010

MΗΛΟΠΙΤΑ



ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

300 γρ. αλευρι για ολες τις χρησεις ζυμωνουμε τα υλικα μας γρηγορα τα τυλιγουμε
2οο γρ . μαργαρινη σε μεμβρανη και την αφινουμε για μιση ωρα
175 γρ . ζαχαρη στο ψυγειο.
1 . αυγο
το ξυσμα ενος λεμονιου


Η ΓΕΜΙΣΗ

1 Κλ. πρασινα μηλα καθαρισουμε και τριβουμε τα μηλα σε χοντρο
50 γρ. σταφιδα τριφτη ,τα περιχινουμε με το χυμο λεμονιου.
χυμο ενος λεμονιου προσθετουμε και τα υπολιπα υλικα.
50 γρ . ζαχαρη
1/2 κουταλακι κανελα

ΚΡΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

2 αυγα Χτυπαμε ολα τα υλικα με το μιξερ
3 κουταλιες γαλα
1 κουταλια ζαχαρη
1 κουταλια κρεμα βανιλια (γιωτης)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε φορμα ταρτας απλωνουμε τν ζυμη ριχνουμε τα μηλα και αποπανω την κρεμα.
Με λιγο ζυμη που κρατισαμε στην ακρη πλεκουμε ενα διχτη πανω απο την ταρτα.


Σε προθερμανθμενο φουρνο στους 200* ψηνουμε για 50-60 λεπτα (αναλογα το φουρνο σας)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου