Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

TONOΣΑΛΑΤΑ

500.γρ τονο
4 κουταλιες χυμο λεμονι
20 σταγονες ταμπασκο σως
3 αυγα σφιχτα βρασμενα
1 πιπερια φλωρινης ψιλοκομενη
1/2 κουπα σελερι ψιλοκομενο
1/4 κουπα μαιτανο ψιλοκομενο
1 κουταλακι ψιλοκομενο κρεμιδι
1/4 κουπα ψιλοκομενο αγγουρακι τουρζι
1 κουπα μαγιονεζα

Ανακατεβουμε ολα τα υλικα .

ΝΤΑΣΚΕΠΑΠ

500 .γρ μοσχαρι σε κυβους
500 .γρ χοιρινο σε κυβους
500 .γρ κρεμιδι κομενο
4 ντοματες
2 χρωματιστες πιπεριες
1 κουταλι της σουπας παπρικα γλυκια
αλατι πιπερι
3 κουταλιες της σουπας κρεμα γαλακτος


Τσιγαριζουμε το κρεας σε λιγο ηλιελαιο,προσθετουμε τα κρεμιδια οταν ροδισουν ριχνουμε της πιπεριες τα μπαχαρικα και στο τελος της κομενες και ξεφλουδισμενες ντοματες.Προσθετουμε λιγο νερο και βραζουμε σε χαμηλη φωτια.Οταν ειναι ετοιμο προσθετουμε την κρεμα γαλακτοος.

Σερβιρουμε με ρυζι η μακαρονακι κοφτο.

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ




600 γρ. βουτυρο (αγελαδινο)
250γρ.καβουρδισμενο αμυγδαλο
220 γρ .ζαχαρη αχνη
1200 γρ. αλευρι
1/2 κουταλακι μπεκιν μπαουτερ
50 γρ. κονιακ
1 βανιλια
λιγο ανθονερο
και αχνη ζαχαρη για το πασπαλισμα.


Ζυμνουμε ολα τα υλικια εκτος το ανθονερο.Πλαθουμε τους κουραμπιεδες και τους
ψηνουμε στους 170* βαθμους για 15-20λεπτα περιπου.Τους ζεστους κουραμπιεδες ραντιζουμε με ανθονερο και τιλιγουμε σε αχνη ζαχαρη.

MΗΛΟΠΙΤΑ



ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

300 γρ. αλευρι για ολες τις χρησεις ζυμωνουμε τα υλικα μας γρηγορα τα τυλιγουμε
2οο γρ . μαργαρινη σε μεμβρανη και την αφινουμε για μιση ωρα
175 γρ . ζαχαρη στο ψυγειο.
1 . αυγο
το ξυσμα ενος λεμονιου


Η ΓΕΜΙΣΗ

1 Κλ. πρασινα μηλα καθαρισουμε και τριβουμε τα μηλα σε χοντρο
50 γρ. σταφιδα τριφτη ,τα περιχινουμε με το χυμο λεμονιου.
χυμο ενος λεμονιου προσθετουμε και τα υπολιπα υλικα.
50 γρ . ζαχαρη
1/2 κουταλακι κανελα

ΚΡΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

2 αυγα Χτυπαμε ολα τα υλικα με το μιξερ
3 κουταλιες γαλα
1 κουταλια ζαχαρη
1 κουταλια κρεμα βανιλια (γιωτης)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε φορμα ταρτας απλωνουμε τν ζυμη ριχνουμε τα μηλα και αποπανω την κρεμα.
Με λιγο ζυμη που κρατισαμε στην ακρη πλεκουμε ενα διχτη πανω απο την ταρτα.


Σε προθερμανθμενο φουρνο στους 200* ψηνουμε για 50-60 λεπτα (αναλογα το φουρνο σας)